Ontketen de kracht van jouw data

In een wereld waarin technologie en software doordringen in elk aspect van een bedrijf, zit je waarschijnlijk op een goudmijn van gegevens zonder het te beseffen. Deze schat aan informatie kan de sleutel zijn tot dieper inzicht, betere beslissingen en versnelde groei. Maar hoe ga je van ruwe data naar bruikbare inzichten?

Bij Dataspark zien we de waarde in jouw data en brengen we die tot leven. Onze benadering gaat verder dan simpelweg gegevens verzamelen; we willen de verhalen ontsluiten die je data vertellen en de vragen beantwoorden die cruciaal zijn voor je bedrijf, zodat we de basis kunnen leggen voor krachtige, datagestuurde beslissingen.

Analyseer medewerker activiteiten

Ontdek onze stappen naar datagedreven succes

Bij Dataspark begrijpen we dat het navigeren door de wereld van data en analyses uitdagend kan zijn. Daarom hebben we een bewezen viertal stappen ontwikkeld om je te begeleiden op de reis naar datagedreven succes. Deze stappen zijn ontworpen om je data om te zetten in waardevolle inzichten en acties die jouw bedrijf vooruit helpen.

1. Informatie-analyse: onthullen van bedrijfsinzichten

Bij Dataspark beginnen we met het luisteren naar jou en jouw bedrijf. We willen begrijpen wat je wilt weten, waarom je dat wilt weten en wat je van plan bent te doen met deze informatie. Dit proces van informatie-analyse stelt ons in staat om je KPI's te identificeren en te begrijpen wat je echt nodig hebt van je data.

2. Data-extractie: ontsluiten van gegevensbronnen

Zodra we je informatiebehoeften begrijpen, gaan we op zoek naar de data. We identificeren welke systemen je gebruikt, halen de benodigde gegevens op en zorgen ervoor dat ze opgeschoond en klaar voor analyse zijn. Of je data nu in cloudopslag, op lokale servers, in relationele databases of in een andere vorm bevinden, we hebben de tools en expertise om de gegevens te ontsluiten die je nodig hebt.

3. Data-visualisatie: vertalen van gegevens naar duidelijke inzichten

Nu je gegevens beschikbaar zijn, vertalen we deze naar duidelijke, visuele weergaven. Door je gegevens te visualiseren, zetten we complexe informatie om in eenvoudig te begrijpen grafieken, diagrammen en dashboards. Dit helpt je om de inzichten te zien die je nodig hebt om je bedrijf te sturen.

4. Data-actie: van inzicht tot impact

De laatste stap is het omzetten van inzichten in actie. Het is één ding om te weten wat er gebeurt, maar het is een andere om er iets mee te doen. Daarom helpen we je om direct actie te ondernemen op basis van je data. Of het nu gaat om het creëren van een taak voor je accountmanager in je CRM-systeem of het toevoegen van een contactpersoon aan je marketingcampagne, we maken het mogelijk om je data te laten werken voor jou.

Replicatieservice

200+ databronnen

Of je nou zelf dashboards wilt ontwikkelen of dat liever door ons wilt laten doen, je zult data nodig hebben. Met onze replicatieservice zetten we gegevens uit meer dan 200 applicaties over naar een apart datawarehouse. Zo heb je alle gegevens op één plek en kun je daar eenvoudig je dashboards op ontwikkelen met de tool die je het liefste gebruikt.

Connectoren_voorbeeld
REVIEWS

Wat onze klanten zeggen

"Doordat alle data op vrijwel iedere manier vergeleken kan worden, geeft dit de mogelijkheid om gegevens die specifiek voor jouw bedrijf zijn te laten visualiseren."

"Alles is aan elkaar gekoppeld en je kunt overal op inzoomen. Zo zie je snel waar onze producten worden verkocht, welke producten de meeste en minste marge opleveren en of er een groei of krimp is."

"Per branche zie ik welke productgroepen klanten afnemen en welke van de klanten daarbuiten vallen. Dit geeft mij extra mogelijkheden tot gericht benaderen van klanten en eventuele nieuwe prospects binnen de branche."

FAQ

Vragen?

Kan ik zelf dashboards maken?

Natuurlijk kun je zelf dashboards maken. En daarbij kun je gebruik maken van de tool die je het liefste gebruikt, of dat nou PowerBI, Qlik Sense, Tableau of een ander is.

Heb je zelf echter onvoldoende tijd of wordt het te complex voor je dan ondersteunen wij je natuurlijk graag. 

Kan de data ook op mijn eigen platform worden opgeslagen?

Standaard repliceren wij gegevens vanuit de verschillende applicaties naar een SQL of PostgreSQL database op ons eigen platform. Heb je een eigen platform dan kunnen we het daar natuurlijk ook naar repliceren!

Kan ik een abonnement makkelijk opzeggen?

Wij vinden flexibiliteit erg belangrijk en daarom bieden wij alle diensten aan in een maandabonnement. Ben je er zeker van dat je een product of dienst langer wilt gebruiken dan kun je ook een jaarabonnement afsluiten. Je krijgt dan een korting op de prijs, maar committeert je wel voor een jaar.