qlik sense

Je bent gewaarschuwd!

Ontdek hoe Qlik Sense waarschuwingen bedrijven proactief laat handelen op data-inzichten, problemen voorkomt en efficiëntie verhoogt.



De huidige business intelligence tools bieden ongekende mogelijkheden om je data te visualiseren en analyseren. Hoe fascinerend deze visualisaties ook zijn, de kernvraag blijft: wat doe je met de verkregen inzichten?

(Te) vaak merk ik dat bedrijven reactief opereren. Periodieke blikken op rapporten of dashboards kunnen tot de conclusie leiden dat men al (te) laat is om adequaat te reageren op veranderingen.

Stel je voor, je ontdekt pas tijdens de maandelijkse rapportage dat je de volledige marge op een grote order hebt weggegeven. Zou het niet efficiënter zijn om direct op de hoogte te zijn wanneer een bepaalde situatie zich voordoet? Hierdoor kun je meteen handelen, in plaats van achter de feiten aan te lopen.

MargePerOrder

Met waarschuwingen (alerts) in Qlik Sense kun je proactief geïnformeerd worden over specifieke situaties, zodat je direct kunt ingrijpen wanneer dat nodig is. En dat biedt meer mogelijkheden dan je wellicht vermoed.

Even vergeten...

In de hectiek van een drukke werkdag kan het gemakkelijk zijn om over het hoofd te zien dat enkele facturen hun vervaldatum hebben bereikt. Dit is vooral het geval bij Dataspark, waar het merendeel van de betalingen automatisch gaat via incasso. Wij hebben een eenvoudige waarschuwing aangemaakt in onze eigen Qlik Sense app en krijgen nu een tijdige melding, zodat deze facturen niet in de vergetelheid raken.

Voorraad raakt op!

Je producten zijn populair en de verkoop gaat goed, maar ineens dreigt er een voorraadtekort. Zonder waarschuwing zou je hier misschien pas achter komen als het al te laat is. Met Qlik Sense word je echter direct op de hoogte gebracht van dergelijke veranderingen, zodat je tijdig actie kunt ondernemen.

Dat klopt niet...

Een klant wijst je op een onjuiste verkoopprijs in een order. Dit soort fouten, hoe klein ook, kunnen grote gevolgen hebben. Dankzij waarschuwingen kun je direct bijsturen als er een verkeerde prijs wordt gedetecteerd.

Melding negatieve marge

Missende gegevens

Een nieuw aangemaakte debiteur zonder BTW-nummer kan zorgen voor onvoorziene problemen verderop in het proces. Probeer maar een een ICP-aangifte te doen als je geen BTW-nummer hebt... Een snelle waarschuwing stelt je in staat dit te corrigeren voordat het een groter probleem wordt.

En nog veel meer...

Of het nu gaat om een plotselinge daling van websitebezoeken, een piek in retouren of een vertraging in de leveringsketen, er zijn talloze scenario's waarin tijdige waarschuwingen van onschatbare waarde kunnen zijn.

Het visualiseren van data is een cruciale stap in moderne business intelligence. Echter, de ware kracht van tools als Qlik Sense ligt in hun vermogen om ons proactief te laten handelen op basis van deze data. Met waarschuwingen kunnen we mogelijke problemen voor zijn en zo efficiënter en klantgerichter werken. Want in de snelle wereld van vandaag is voorkomen écht beter dan genezen.

Wil je weten wat waarschuwingen voor jou kunnen betekenen? Klik dan op de knop Boek een demo en wij laten je zien wat er mogelijk is.