qlik sense

Dataspark Qlik OEM-partner

Dataspark is nu officieel OEM-partner van Qlik! Dit partnership biedt meer mogelijkheden om bedrijven optimaal te ondersteunen met datagedreven inzichten.



Het begin

Na honderden ERP-implementaties min of meer op de automatische piloot te hebben uitgevoerd, was er in 2016 een moment van reflectie. We namen de tijd om terug te kijken en te analyseren wat er precies gebeurde. Voor veel bedrijven was de overstap naar een volwaardig ERP-systeem een enorme uitdaging. Eenmaal op weg, kregen we steeds vaker de vraag: "Kunnen we niet meer inzichten uit onze data halen?"

De zoektocht naar het perfecte BI-instrument

Met die vraag in gedachten begonnen we onze zoektocht naar het ideale instrument. We hebben meer dan tien verschillende oplossingen getest, waarbij gebruiksvriendelijkheid voor zowel de ontwikkelaar als de eindgebruiker centraal stond. Toen we Qlik Sense ontdekten, in zijn toenmalige desktop variant, waren we meteen verkocht.

Ik herinner me nog ons eerste rapport. Binnen 15 minuten hadden we een interactief dashboard gecreëerd dat de orderintake analyseerde. Toen we dit aan een klant presenteerden, was hij direct overtuigd. Binnen een week hadden we onze eerste oplossing draaien. Hoewel het achteraf gezien een basale oplossing was, bood het de klant precies het inzicht dat hij zocht.

OEM-partnerschap

Onze reis met Qlik heeft ons geleid van de Qlik Cloud, via Qlik Sense Cloud Business en Qlik Sense Cloud Professional (en mogelijk nog enkele tussenstappen die ik over het hoofd zie), naar het punt waar we nu staan: met trots kunnen we melden dat we officieel OEM-partner zijn van Qlik.

Dankzij dit partnerschap kunnen we bedrijven nog beter ondersteunen in hun datagedreven besluitvorming. En dat kan op basis van meer dan alleen data uit een ERP-systeem. Met de oplossingen van Qlik gaat het niet alleen om beslissingen nemen, maar om het volledig benutten van de waarde in hun data.

Ontdek de waarde in jouw data

Wil je ontdekken welke schatten er in jouw data verborgen liggen? Neem dan contact met ons op of boek direct een demo. Wij laten je graag zien wat er mogelijk is.